Triplu sec

Triple sec este un termen francez pentru lichiorurile clare, cu aromă de portocale. Sunt distilate în mod tradițional dintr-un macerat de coji de portocale uscate și un spirt neutru. Originea lui triple sec este, fără îndoială, franceză, deși este discutat cine a fost primul care a folosit și a comercializat termenul, precum și adevăratul sens al numelui triple sec , care se traduce prin triple sec.. Distileria Combier din Saumur susține că triplul lor sec este cea mai veche versiune, făcută pentru prima dată în 1834, deși unii numesc Cointreau ca producător original. Oricum, cele două companii sunt în continuare cei mai mari concurenți și cele mai importante mărci triple sec. Lichiorurile triple sec de înaltă calitate vor avea o aromă puternică de portocale, precum și arome de portocale amare și floare de portocal. Acestea variază de la 20 la 40% ABV, deși versiunile de calitate mai bună tind să aibă un conținut mai mare de alcool, care de obicei merge de la 38 la 42%. Deși pot fi savurate curate sau pe stânci, lichiorurile triple sec sunt cel mai frecvent folosite în cocktailuri.

Origine: Franţa

Categorie: Lichior de portocale

Taguri

Retete Triplu sec