Covrig
Considerat un simbol emblematic al Germaniei, covrigul este un tip de produs tradițional de copt care este făcut prin combinarea făinii, sare, malț, drojdie și apă. Aluatul rezultat este apoi modelat într-o formă bine cunoscută de noduri de covrig înainte de a fi copt la perfecțiune. Covrigii sunt adesea scufundați într-o soluție de leșie ( natronlauge în germană) înainte de a fi copți și apoi sunt numiți laugenbrezel, un covrig în stil bavarez care se distinge printr-un exterior frumos, maro și crocant, care înconjoară interiorul moale. Sarea grunjoasă este de obicei presărată pe suprafața covrigilor, dar pot fi folosite și alte toppinguri, inclusiv susan, dovleac, floarea soarelui sau semințe de mac. Variațiile regionale ale covrigului abundă, unele dintre ele folosind grăsime pentru a obține un aluat mai moale, iar altele solicitând diferite tipuri de făină, cum ar fi făina integrală de grâu sau făina de speltă. Covrigii germani vin atât în versiuni dulci, cât și sărate, iar textura lor poate varia de la moale la tare. De obicei, sunt savurate calde ca o gustare cu unt sau împreună cu cârnați de wurst german și o bere germană rece pentru o experiență germană autentică. Covrigeul este o gustare preferată de stradă și un produs de bază la orice festival, sărbătoare și piață de Crăciun din țară.neujahrbrezel ), covrigei Oktoberfest (numiți și wiesnbrezn ) și covrigei de post ( fastenbrezeln ), printre multe altele. În Alsacia, Franța, covrajul este cunoscut sub numele de bretzel d'Alsace .
Origine: Germania
Categorie: Pâine