Danablu

Danablu este o brânză albastră semi-moale făcută din lapte de vacă plin de grăsime în Danemarca. În timp ce laptele se întărește, cașul este înțepat cu ace pentru a dezvolta mucegaiul gri-albastru care se întinde uniform în toată brânză. Brânzeturile se maturează timp de 5 până la 6 săptămâni și dezvoltă o textură cremoasă, sfărâmicioasă și o culoare albă sau galben deschis. Aroma sa este intensă, ascuțită, sărată și ușor amară, în timp ce aromele sunt pure și picante. Deși nu dezvoltă coajă, are un strat exterior strâns și ferm. Danablu poate fi savurat în multe feluri, servit pe plăci de brânză, pe pâine, ca ingredient în sosuri, dressinguri și salate, la grătar sau asortat cu migdale prăjite, pere feliate, nucă, miere sau bere robustă.

Origine: Danemarca

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Danablu