Danbo

Danbo este o brânză semi-tare, bine maturată, obținută din lapte de origine bovină produs în Danemarca. Vine în două soiuri: 30+ sau 45+, referitor la conținutul minim de grăsimi din substanța uscată. La exterior, are o coaja fermă, mânjită, în timp ce la interior este fildeș până la galben pal, cu o textură moale, flexibilă, care se feliază ușor. Aroma sa este blândă, dulce, de nucă, aromată și ușor acidă, dar când se maturizează timp de 3 până la 4 săptămâni, aromele și aromele devin mai intense. Există, de asemenea, o varietate diferită de Danbo cu semințe de chimen adăugate în proces, iar brânza este apoi numită King Christian . Danbo poate fi folosit pentru gustări, în sandvișuri sau poate fi la grătar. Se asortează bine cu vinuri albe seci și roșii catifelate.

Origine: Danemarca

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Danbo