Dubonnet

Dubonnet este un aperitiv francez pe bază de chinină care a fost creat în 1846 de Sir Joseph Dubonnet, un comerciant de vinuri și chimist parizian. El a combinat vinul roșu fortificat cu o combinație secretă de ierburi și condimente. Dorința lui inițială a fost să încorporeze chinină – care era folosită pentru a vindeca malaria – pentru a o face mai plăcută pentru soldații francezi staționați în Africa de Nord. Băutura a devenit curând favorită în Franța, iar în anii 1940 a fost creată o versiune ușor diferită în Statele Unite. Interesant este că Dubonnet este adesea citat ca fiind o băutură preferată a Reginei Elisabeta a II-a, care preferă să o combine cu gin. Deși poate fi savurat singur, de preferință servit pe gheață, Dubonnet este de obicei combinat cu băuturi carbogazoase, cum ar fi vinul spumant sau sifonul club. De asemenea, este adesea încorporat în cocktailuri și băuturi lungi.

Origine: Franţa

Categorie: Vin fortificat

Taguri

Retete Dubonnet