Emmental Français Est-Central

Emmental Francais Est-Central este o brânză gătită, presată în mucegai, obținută din lapte de vacă nepasteurizat, care trebuie să se maturizeze timp de cel puțin zece săptămâni înainte de a fi gata de consum și este produsă în mai multe regiuni din centrul-est al Franței. Vacile se hrănesc exclusiv cu iarbă și fân, iar laptele este colectat zilnic, având grijă ca acesta să fie de calitate superioară. Pe măsură ce procesul de maturare durează mult, textura acestei brânzeturi devine mai moale, găurile se formează în tot corpul, iar flora locală conferă brânzei gustul fructat. O roată cântărește aproximativ 70 kg. Cel mai bine este sa o scoti din frigider cu jumatate de ora inainte de a o consuma, fie cu o felie de paine, folosita in salate, sandviciuri sau in fondue.

Origine: Franţa

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Emmental Français Est-Central