Frikandel

Acest cârnați unic, fără piele și prăjit, este o gustare populară care este consumată mai ales în Belgia și Țările de Jos. A existat o lungă dispută dacă frikandel este inițial belgian sau olandez și, deși originea exactă a frikandelului este necunoscută, este cert că felul de mâncare a apărut pentru prima dată în anii 1950. Cârnatul original frikandel a constat dintr-o varietate de carne, cel mai frecvent carne de porc, pui și carne de cal. Cu toate acestea, deoarece consumul de carne de cal este uneori considerat un tabu în zilele noastre, majoritatea producătorilor au eliminat-o din rețetele lor. În mod tradițional, se servește simplu, cu o praf de maioneză în lateral. Cu toate acestea, poate fi servit ca broodje frikandel , unde cârnații sunt serviți într-o chiflă de pâine albă, sau ca frikandel special, când cârnații sunt tăiați prin mijloc și stropiți cu maioneză, ketchup cu curry și ceapă tocată mărunt. Frikandel poate fi găsit adesea la numeroase snack-baruri și friterii din Belgia și Țările de Jos.

Origine: Belgia

Categorie: Cârnat

Taguri

Retete Frikandel