Pommes frites

Nu există multe feluri de mâncare în lume care să fi ajuns la popularitatea pommes frites. Inventat inițial în Belgia, acest fel de mâncare simplu este făcut din cartofi care sunt tăiați în fâșii pe lungime și prăjiți în ulei încins. Deși există o oarecare rivalitate între Franța și Belgia în ceea ce privește originea exactă a pommes frites, adevărul este că nu există nicio națiune în lume care sărbătorească și să se bucure de acest fel de mâncare mai mult decât belgienii. O mănâncă zilnic, ca garnitură sau ca o gustare, în timp ce pommes frites shops, numite frietkots sau fritures, se gasesc in toata tara. Pommes frites în stil belgian sunt proaspăt preparate, tăiate în fâșii mai groase și prăjite pe loc. Se servesc in mod traditional in conuri de hartie si insotite de o portie generoasa de maioneza. Astăzi, o versiune puțin diferită și mai comună de pommes frites este servită în restaurantele fast-food din întreaga lume: fâșiile sunt mai subțiri decât cele tradiționale, iar alegerea tipică pentru un condiment însoțitor este ketchup-ul. Indiferent de varietatea de condimente și de felul în care este servit, acești cartofi prăjiți gustoși și-au stabilit de mult poziția de gustare preferată pe tot globul.

Origine: Belgia

Categorie: Mancare de cartofi

Taguri

Retete Pommes frites