Gailtaler Speck

Produs în mod tradițional în regiunea alpină Gailtal încă din secolul al XV-lea, deliciosul Gailtaler Speckeste un soi austriac de bacon. Carnea folosită pentru producerea sa trebuie să provină de la porci crescuți fie în Valea Gailtal, fie în zona extinsă a Carintiei. Este mai întâi sărat uscat, presat și marinat în saramură; apoi se condimentează cu piper, usturoi și ienupăr; și, în sfârșit, întărit la aer și afumat la rece peste lemn de fag și soc. Caracterizat printr-o aromă bogată, sărată și o aromă bine pronunțată a cărnii afumate, această delicatesă din Carintia este de obicei savurata ca aperitiv, dar poate fi folosită și în gătit, deoarece conferă o aromă de afumat diverselor feluri de mâncare. Gailtaler Speck este comercializat cu două tipuri diferite de etichete: cele verzi indică un produs artizanal, realizat manual de fermieri, în timp ce cele roșii sunt rezervate pentru Gailtaler Speck realizat de producătorii comerciali.

Origine: Carintia

Categorie: Slănină

Taguri

Retete Gailtaler Speck