Hamburger Aalsuppe
Hamburger Aalsuppe este o supă tradițională de anghilă originară din Hamburg. În trecut, în urmă cu câteva sute de ani, nu conținea nicio anghilă și se numea de fapt aol suppe în dialectul german de nord, ceea ce înseamnă toată supa , referindu-se la ingredientele rămase, cum ar fi oase de șuncă și fructe și legume vechi. Pentru germanii din afara zonei Hamburg, aol suna ca Aal , adică eel, așa că s-au plâns că lipsește anghila din ciorbă. Așa a fost până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, când bucătarii deștepți au început să adauge anghila în bulion, dublând prețul supei în acest proces. Nu există o rețetă fixă pentru supă, dar baza este întotdeauna pregătită cu un bulion clar de șuncă, aromatizat cu oțet și zahăr, dându-i arome contrastante. Ingredientele obișnuite includ morcovi, praz, prune uscate, mere și pere, găluște knödel și condimente precum cimbru, coriandru, maghiran și salvie. Anghila se taie subțire, apoi se adaugă în oală în ultimul moment. Pentru a echilibra dulceata acestei supe, este recomandat sa o asortezi cu un vin alb sec precum Rheingau sau o sticla de bere. Interesant, dacă supa se prepară în zilele noastre fără anghilă, este(ciorbă de anghilă pierdută).
Origine: Hamburg
Categorie: Ciorba de peste