Karbanátky

Karbanátky este un termen universal care se referă la un grup larg de chifteluțe tradiționale cehe și slovace. Deși sunt făcute predominant din carne tocată de porc, vită sau pui, ele pot avea și diverse legume, pește, soia, linte, ovăz și chiar brânză. În afară de ingredientele de bază, acestea încorporează de obicei ceapă, usturoi și o varietate de condimente. Cele mai multe tipuri sunt modelate în chifteluțe groase, rotunde, care sunt pane și prăjite în tigaie până devin crocante și au culoare maro-aurie. Atât cehii, cât și slovacii le consumă ca un prânz sau o cină rapidă și hrănitoare. Este recomandat să asociezi chiftelele cu cartofi și salate în lateral. Ocazional, aceste chifteluțe versatile pot fi folosite și ca umplutură de sandvici.

Origine: Republica Cehă

Categorie: Mâncare cu carne măcinată

Taguri

Retete Karbanátky