Tradiční špekáčky

Špekáčky/špekačkyeste un cârnat scurt și plinuț, de culoare maro-aurie, care este produs de mai bine de 100 de ani în Republica Cehă. Producția s-a răspândit ulterior în fosta Cehoslovacie și; prin urmare, Republica Slovacă și Republica Cehă au solicitat împreună protecția acestui cârnați. Există o tradiție lungă în aceste țări de a prăji špekáčky/špekačky la foc deschis în aer liber. Sunt făcute cu un amestec de carne de porc, slănină și vită cu adaos de condimente și condimente, cum ar fi piper negru măcinat, boia dulce, usturoi, nucșoară și sare. Bucățile de slănină trebuie să fie distribuite neuniform în amestecul mai gros și trebuie adăugate particule de colagen pentru a da cârnatului aspectul său distinctiv atunci când este feliat. Cârnații sunt uscați și afumati într-un afumător care le conferă culoarea și mirosul lor distinctiv. Aroma lor poate fi descrisă ca ușoară atunci când este proaspăt afumată. Se consumă în mod tradițional cu o felie de pâine și muștar. Cârnații pot fi și murați în borcane cu condimente și ceapă.

Origine: Republica Cehă

Categorie: Cârnați/Salamuri

Taguri

Retete Tradiční špekáčky