Tradiční lovecký salám

Lovecký salám sau lovecká saláma este un salam special maro închis, binecunoscut în Republica Cehă și Republica Slovacă ca o delicatesă tradițională, cu o formă plată, dreptunghiulară și o aromă distinctă. Originea salamului poate fi urmărită încă de la începutul secolului al XX-lea, când a fost făcut în timpul iernii în Republica Cehă. Astăzi este un produs popular realizat pe tot parcursul anului după rețete tradiționale și metode de preparare. Este produs dintr-un amestec de carne de vită și porc cu adaos de piper negru măcinat, zahăr, usturoi, căței măcinați și înveliș de colagen. Procesul de fumat la rece conferă lovecký salám-ului aroma sa interesantă. Aroma de lovecký salám poate fi descrisă ca fiind foarte picant și sărat. De obicei se servește cu brânzeturi locale și un pahar de bere.

Origine: Republica Cehă

Categorie: Cârnați/Salamuri

Taguri

Retete Tradiční lovecký salám