Kir

Un cocktail preparat cu lichior de coacăze negre (de obicei, crème de cassis) și vin alb este cunoscut sub numele de Kir , o băutură tradițională franceză care este de obicei consumată ca aperitiv. Cocktailul și-a primit numele după Felix Kir, care l-a popularizat după al Doilea Război Mondial prin mișcarea de înfrățire, care a promovat prietenia între orașe, orașe, țări și culturi. În trecut, se numea blanc-cassis, când se făcea exclusiv cu o măsură de lichior completată cu Bourgogne Aligoté, dar în prezent se reinventează și include diverse vinuri albe în procesul de preparare. Kir-ul tradițional este de obicei servit într-un pahar de flaut, dar dacă se adaugă șampanie în loc de vin alb, devine Kir Royale. În funcție de ingredientele folosite în acest cocktail, există și numeroase alte variante de Kir, cum ar fi Kir Berrichon , Kir Bianco , Kir Breton , Kir Impérial , Kir Pêche , Pink Russian și Tarantino .

Origine: Franţa

Categorie: Cocktail

Taguri

Retete Kir