Koláče

Koláče sau kolache (plural: kolaches ) este un rulou de patiserie dulce care este acoperit în mod tradițional cu prune sau gem de prune, brânză sau semințe de mac. Toppingurile moderne pot include fructe precum caise, afine, cireșe, lămâie, ananas sau stafide. Numele său este derivat din cuvântul ceh kola , care înseamnă roți, referindu-se la forma tradițională, rotundă, a patiseriei. Produsul de patiserie își are originea în anii 1700 în Republica Cehă, unde pâinele rotunde sunt unele dintre cele mai vechi alimente rituale, simbolizând de obicei soarele și luna. Cu numeroși cehi care au emigrat în Texas la începutul anilor 1900, koláče a crescut în popularitate în Statele Unite ale Americii, iar astăzi există numeroase festivaluri de koláče ceho-americane în toată țara. Deși mulți cehi insistă să își pregătească propriul koláče acasă, acesta a devenit un produs comercial în America, vândut în numeroase brutării, magazine de gogoși și chiar în unele restaurante.

Origine: Republica Cehă

Categorie: Patiserie dulce

Taguri

Retete Koláče