Krebinetter

Această specialitate daneză constă din chifteluțe groase de carne care sunt de obicei făcute cu carne tocată de porc sau o combinație de carne tocată de porc și vițel. Chiștoabele de carne sunt înmuiate în ouă, acoperite cu pesmet asezonat și prăjite în tigaie în unt topit sau ulei până când sunt frumos colorate și crocante la exterior. În Danemarca, aceste chiftele sunt de obicei numite krebinetter în Zeelandă, în timp ce în regiunea Iutlanda, sunt cunoscute sub numele de karbonader.. Deși aceste nume sunt adesea folosite interschimbabil și majoritatea oamenilor le consideră a fi același fel de mâncare, unii cred că krebinetter și karbonader au diferențele lor. Potrivit acelor puriști, chiftele krebinetter sunt întotdeauna acoperite cu ouă și făină sau pesmet și, de obicei, iau o formă mai ovală, spre deosebire de karbonaderul mai rotund, care uneori sunt lăsate simplu, fără pane înainte de a fi prăjite. Însoțirile tipice ale acestor chifteluțe din carne de porc (sau porc și vițel) includ stuvede grønærter cremoase (legume într-un sos alb), legume fierte precum cartofi, morcovi și mazăre, varză albă înăbușită și rugbrød (pâine de secară).

Origine: Danemarca

Categorie: Mâncare cu carne măcinată

Taguri

Retete Krebinetter