Lapin Poron kuivaliha

Lapin Poron kuivalihaeste carne de ren uscată, obținută din mușchi întreg și bucăți de mușchi de la animalele născute, crescute și sacrificate în zona de creștere a renilor finlandezi unde pasc liber pe pășuni naturale. Fileul, partea superioară, umărul, spatele, lateralul și burta renului sunt sărate și parțial maturate înainte de a fi în mod tradițional atârnate la uscare la aer afară din februarie până în aprilie timp de aproximativ trei până la șase săptămâni. Pentru a păstra caracteristicile organoleptice ale cărnii, este esențial să se determine momentul potrivit pentru scoaterea cărnii de la uscare la aer, pentru care sunt necesare cunoștințe și abilități specifice. Dacă este lăsată prea mult timp, carnea devine cenușie și fără gust. Uscarea la aer face carnea mai fragedă și mai aromată. Textura Lapin Poron kuivaliha este cu granulație fină, densă și are un conținut foarte ridicat de proteine. Are aroma puternica a carnii de ren si un gust usor sarat. Culoarea sa variază de la roșu închis și maro până la aproape negru. Carnea este moale in interior si se desparte usor cand este mestecata. Lapin Poron kuivaliha este un produs de înaltă calitate îndrăgit atât de localnici, cât și de consumatorii din afara Finlandei.

Origine: Laponia

Categorie: Carne curata

Taguri

Retete Lapin Poron kuivaliha