Poronkäristys

Poronkäristys este felul de mâncare național al Finlandei, preparat prin sotarea cărnii de ren. Mâncarea provine din Laponia arctică, unde oamenii indigeni semi-nomazi, numiti Saame, păzesc reni de foarte mult timp. Feliile subțiri de carne de ren sunt de obicei sote în unt, cu sau fără ceapă, și fierte încet în bere sau bulion până când capătă o textură fragedă și suculentă. Cele mai obișnuite și tradiționale acompaniamente pentru fel de mâncare includ piure cremos de cartofi și dulceață de lingonberry, dar poate fi însoțit și de paste sau orez. Deși preparatul poate fi găsit adesea în restaurantele din Finlanda, carnea congelată poate fi cumpărată și din majoritatea supermarketurilor. Potrivit unor studii recente, pe lângă faptul că este extrem de gustoasă, carnea de ren este unul dintre cele mai sănătoase alimente, bogată în B-12, omega-3 și omega-6,

Origine: Laponia

Categorie: Farfurie de joc

Taguri

Retete Poronkäristys