Lapin Poron Kylmäsavuliha
Lapin Poron kylmäsavuliha este carne de ren afumată la rece care este produsă din ren care pasc liber pe pășuni naturale. Este produs, procesat și ambalat în zonele care includ provincia Laponia, municipalitățile Hyrynsalmi, Kuivaniemi, Kuusamo, Pudasjärvi, Suomussalmi, Taivalkoski și Yli-Ii din provincia Oulu și zonele de la nord de râul Kiiminkijoki și drumul Puolanka-Hyrynsalmi din municipiile Puolanka, Utajärvi și Ylikiiminki. Carnea, de obicei rotunde, mandrine și fileuri, sunt în principal sărate și sunt maturate timp de aproximativ o săptămână în camere de afumare la rece. Când este feliată, carnea este granulată fin și densă, cu o suprafață care variază de la netedă la lucioasă, în funcție de gradul de uscăciune. Culoarea sa este de obicei mai închisă decât alte produse afumate la rece și variază de la roșu închis la negru. Aroma este delicată, afumată și ușor sărată, cu un post-gust de lungă durată de fum și aromă de ren. Secole de experiență în producție, climatul distinctiv și dieta unică, toate contribuie la tandrețea, aroma bogată și aroma distinctivă a Lapin Poron kylmäsavuliha. Cel mai bine se servește la temperatura camerei, se asortează cu pâine și se savurează sub formă de carne rece.
Origine: Laponia
Categorie: Carne curata