Le poirat

O delicatesă dulce provenită din regiunea Berry, le poirat este o plăcintă tradițională franțuzească cu fructe, cu umplutură de pere. Plăcinta este de obicei făcută cu aluat de plăcintă de bază, în timp ce umplutura constă din pere feliate sau tăiate cubulețe, suc de lămâie, zahăr și piper negru. Opțional, se poate adăuga un strop de țuică de pere sau coniac la umplutură pentru a-i spori și mai mult aroma. Blatul plăcintei este de obicei uns cu spălătorie de ouă și împodobit cu bucăți de aluat înainte de coacere. Bucățile de le poirat calde sau răcite se potrivesc bine cu o linguriță de înghețată de vanilie sau fistic sau o bucată de cremă fraiche sau frișcă în lateral. Acest dulce tradițional este disponibil la patiserii și brutăriile din regiune, în special toamna și iarna.

Origine: Bourges

Categorie: Placinta dulce

Taguri

Retete Le poirat