Quenelle

Ceea ce a fost folosit odată ca garnitură în haute cuisine este acum propriul său fel de mâncare, cunoscut sub numele de quenelle. În esență, este o găluște fragedă care este umplută cu carne măcinată, pasăre, pește sau legume, condimentată și combinată cu pesmet, ouă, grăsime, făină sau smântână. Gălușca este în mod tradițional de formă ovală și este braconată în apă sau bulion. Astăzi se servește fie ca aperitiv, fie ca fel principal, deși poate fi folosit și ca garnitură. Inițial, quenelle a fost inventată la Lyon în secolul al XIX-lea și a fost făcută exclusiv din carne de știucă – un pește alb deschis. Quenelles de stiuca sunt de obicei servite cu sos Nantua , un sos consistent facut cu raci. Astăzi, termenul de quenelleare o altă semnificație populară în lumea culinară, referindu-se la o linguriță elegantă de înghețată, sorbet, mousse sau frișcă și este folosită mai ales în restaurantele fine.

Origine: Ron-Alpi

Categorie: Galuste

Taguri

Retete Quenelle