Rémoulade

Această versiune cea mai simplă a acestui sos francez nu este altceva decât o bază de maioneză amestecată cu ierburi, capere, murături și câteva picături opționale de ulei de hamsii. Se crede că cuvântul rémoulade provine din cuvântul remolat, cuvântul pentru „hrean” în dialectul vorbit în regiunea Picardia a Franței, deoarece versiunea originală a sosului ar fi putut fi făcută cu rădăcina picant. În Franța, rémoulade joacă cel mai faimos ca dressing pentru céleri rémoulade, o salată simplă făcută cu rădăcină de țelină tăiată juliană. Deși inițial a fost servit ca sos cu preparate din carne, astăzi se găsește mult mai des alături de pește. O variație regională a sosului este foarte folosită în bucătăria creolă din Louisiana. Remoulade de creveți este un fel de mâncare celebru care folosește sosul de la restaurantul lui Arnaud din cartierul francez din New Orleans, unde sosul este amestecat cu hrean,

Origine: Franţa

Categorie: Sos

Taguri

Retete Rémoulade