Ricard
Acest cel mai bine vândut spirt pe bază de anason a fost inventat de Paul Ricard. A experimentat cu distilarea feniculului, anasonului și plantelor provenzale până când a perfecționat rețeta în 1932 și a început să-l comercializeze ca adevăratul pastis din Marsilia . În ciuda tulburărilor de război și a scurtei suspendări a producției, în 1951 Ricard a reușit să-l producă din nou și să-l îmbutelieze la 45% ABV dorit. Ricard este cel mai bine apreciat ca aperitiv, atunci când este servit rece și diluat cu apă rece, ceea ce produce o băutură ușor opaca, care are o aromă puternică proaspătă de anason și lemn dulce, cu tonuri subiacente de ierburi provensale. De asemenea, se poate încorpora bine în cocktailuri, mai ales atunci când este amestecat cu sucuri de fructe sau băuturi spirtoase mai dulci. Băutura este acum produsă de compania franceză Pernod Ricard group.
Origine: Marsilia
Categorie: Spirit