Soupe de poisson à la rouille
Inițial, un fel de mâncare pentru oameni săraci, soupe de poisson à la rouille este o supă clasică franceză și o verișoară apropiată a faimoasei bouillabaisse . Supa este de obicei preparată cu pește alb, care este gătit într-un bulion aromat, care încorporează mai ales roșii, ulei de măsline, usturoi, șofran și diverse ierburi. Supa este apoi strecurată și servită cu rouille , un sos provensal clasic care încorporează de obicei pâine, usturoi, condimente, gălbenușuri de ou și ulei de măsline, în timp ce unele versiuni pot include și ficat de monkfish, roșii sau cartofi. Soupe de poisson își are originea în regiunea provensală, cel mai probabil în Marsilia, și poate fi găsită de-a lungul coastei mediteraneene franceze. Este adesea savurat ca aperitiv, de obicei servit fierbinte și acoperit cu crutoane crocante și Gruyère brânză.
Origine: Marsilia
Categorie: Ciorba de peste