Salata Niçoise

Originară din Nisa din regiunea franceză Provence, salata tradițională Niçoise este o adevărată comoară națională. Atât aromat, cât și colorat, poate fi servit singur ca fel principal, dar este mai des folosit ca garnitură pentru o varietate de preparate din carne sau pește. Constă din roșii proaspete, hamsii, măsline negre, capere, fasole și un strop de suc de lămâie. Salata este de obicei asezonată cu condimente tradiționale provensale de ulei de măsline, usturoi și busuioc. Niçoise autentică trebuie pregătită întotdeauna cu cele mai proaspete legume crude, în semn de respect pentru calitatea și aroma ingredientelor locale. Popular ca prânz de vară, s-a răspândit în întreaga lume, cu o mulțime de soiuri create pe parcurs, unele dintre ele înlocuind fasolea pentru anghinare sau adăugând ton, ouă fierte, salată verde și cartofi la rețeta originală.

Origine: Grozav

Categorie: Salată

Taguri

Retete Salata Niçoise