Sauternes

Acest vin de desert cu recoltă târzie din Bordeaux este realizat în principal cu Sémillon, strugurii albi rari din regiune, cu coajă aurie, afectați de putregaiul nobil, deși amestecurile includ adesea Sauvignon Blanc și Muscadelle. Denumirile pot include Sauternes, Barsac, Cérons, Sainte-Croix-du-Mont, Cadillac, Loupiac, Premières Côtes de Bordeaux și Côtes de Bordeaux Saint-Macaire. În general, vinurile Sauternes prezintă note pronunțate de fructe, caramel, mirodenii, împreună cu note florale provenite de la strugurii Muscadelle. Remarcate pentru corpul lor plin și prospețime, vinurile Sauternes se asortează frumos cu brânzeturi moi, brânzeturi albastre, brânzeturi cu coajă spălată, terine, foie gras și diverse deserturi pe bază de fructe.

Origine: Gironda

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Sauternes