Svíčková

Acest preparat delicios din carne de vită este una dintre cele mai cunoscute creații ale bucătăriei cehe. Se face cu carne de vită înăbușită marinată, de obicei muschiu, servită într-un sos cremos de legume făcut cu morcovi, țelină și rădăcină de pătrunjel. Mâncarea este de obicei condimentată cu cimbru, foi de dafin și ienibahar, care conferă preparatului arome îndrăznețe. Marca comercială a acestui fel de mâncare este însă sosul său cremos, făcut cu piure sau piure de rădăcină și smântână. Rețeta pentru acest fel de mâncare tradițională a apărut pentru prima dată în 1805. A fost puternic influențată de bucătăria bavareză și de tehnicile tradiționale de gătit franceze, ambele încorporând cantități generoase de unt și smântână în rețetele lor. Svíčková este servită în mod tradițional cu faimoasele găluște moi de pâine cehă, un sos de merișoare ușor acidulat, o praf de frișcă și o felie de lămâie.

Origine: Republica Cehă

Categorie: Fel de Vită

Taguri

Retete Svíčková