Tannat
Tannateste un strugure francez cu coajă roșie, asociat în principal cu sud-vestul Franței și cu denumirea Madiran, deși se sugerează că ar putea avea origine bască. Acest strugure produce de obicei vinuri roșii mari, îndrăznețe și bogat colorate, cu o aciditate bună și un potențial excelent de îmbătrânire. Datorită acelor taninuri bogate - motiv pentru care probabil și-a primit numele - Tannat este adesea amestecat cu Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Fer pentru a-și înmuia astringența naturală. Vinurile sunt de obicei dure în tinerețe, dar tehnicile moderne sunt adesea orientate către expresii suple care pot fi savurate în tinerețe, deși toate beneficiază de vârstă. French Tannat are de obicei o aromă și o aromă fructată, care amintește de obicei de fructe de pădure roșii și închise la culoare, lemn dulce și tutun. În afară de Madiran, Tannat este folosit și în denumirile Saint-Mont, Irouléguy, Béarn, Tursan, Côtes du Brulhois și Cahors. Tannat se găsește în mai multe alte regiuni viticole, dar Uruguay este a doua sa casă incontestabilă. Tannat franțuzesc s-ar combina bine cu carne roșie și vânat.
Origine: Hautes-Pyrénées
Categorie: Soi de vin