Vepřo knedlo zelo

Numele acestui fel de mâncare națională cehă se traduce pur și simplu prin friptură de porc cu găluște de pâine și varză murată.Carnea de porc se prăjește la cuptor cu ceapa tocată, iar picăturile din friptură se reduc într-un sos care se servește cu vasul. Varza murată poate fi înăbușită sau servită simplă și poate varia de la dulce la acru, în funcție de bucătar. Varza murată poate fi înlocuită și cu varză roșie, sau îmbogățită cu adaos de slănină feliată și semințe de chimen, un condiment folosit frecvent în bucătăria națională cehă. Găluștele de pâine simplă sunt de obicei standard alături de acest fel de mâncare, dar găluștele de cartofi fac ocazional apariția în locul lor. Vepřo-knedlo-zelo este servit în majoritatea gospodăriilor cehe ca o masă obișnuită de weekend, dar este adesea și felul de mâncare central servit în timpul cinei de Crăciun. Se crede că felul de mâncare are origini germane, iar tradiția bucătării germane a influențat aproape sigur cele trei părți esențiale ale felului de mâncare. In orice caz, a devenit un preparat național ceh și poate fi găsit în fiecare restaurant tradițional din țară. Pentru localnici, o bere cehă Pilsner bună este o necesitate alături de acest clasic reconfortant și consistent.

Origine: Republica Cehă

Categorie: Mâncare de porc

Taguri

Retete Vepřo knedlo zelo