Aripi de pui cu cartofi natur si hrean ras

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Aripi de pui cu cartofi natur si hrean ras

Luati cele 6 aripi de pui, spalati-le si puneti-le pe un platou intins. Apoi preparati o marinata din cei 3-4 catei de usturoi tocati marunt (sau zdrobiti), vegeta, putin ulei si apa. Pentru ca marinata sa-si faca treaba cat mai bine, faceti mici taieturi din loc in loc (nu foarte multe!), pentru ca marinata sa imbibe mai bine carnea. Intre timp, curatati cartofii de coaja si lasa-ti la fiert. Eu i-am preparat cu ajutorul tatei la ceaun in concediu. Puneti apa tot timpul cand observati ca scade pana cand se fierb cartofii. Apoi, daca aveti la dispozitie un gratar, luati pulpele, mai ungeti-le un pic cu marinata si apoi ungeti gratarul cu slanina. Dupa aceea, puneti pulpele de pui la gratar. Daca nu, prajiti-le in tigaie cu ulei. Atunci cand se prajesc, vor avea o crusta de piele crocanta la suprafata si li se va simti puternic aroma in jur. Dar ca sa fiti siguri de rezultat, incercati-le cu o furculita. Pur si simplu impungeti-le. Cand si cartofii sunt gata, puneti sare si piper dupa gust si tot ce va mai pofteste inima. Alaturati-le pe un platou impreuna cu niste hrean si gata masa de pranz! Sau, de ce nu, cina.

Ingrediente Aripi de pui cu cartofi natur si hrean ras

6 aripi de pui medii

1 kg de cartofi natur

1 borcanel de hrean ra

3-4 catei de usturoi

putin ulei

sare

piper

putina vegeta (cam o lingura)

Categorii