Bame cu ciuperci si orez

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bame cu ciuperci si orez

Spalati usturoiul, bamele, ciupercile, patrunjelul, orezul. Puneti uleiul in wok(cratita), cand s-a incins puneti in el usturoiul tocat, il lasati sa se incalzeasca putin. Adaugati ciupercile si bamele spalate, curatate, taiate si orezul spalat(prefiert). Adaugati apa cat sa acopere legumele din cratita si un praf de sare. Acoperiti cu capacul si lasati sa fiarba. Daca nu achizitionati orez prefiert, il puneti sa stea in apa inainte cu cateva ore de preparare sau il puneti doar pe el in cratita 10 minute la fiert si apoi adaugati ciupercile si bamele. Dupa 20-25 de minute, in functie de intensitatea focului, adaugati turmeric, cardamon si patrunjelul spalat si tocat si opriti focul. Puteti sa serviti mancarea cu o salata de mango sau orice alta salata.

Ingrediente Bame cu ciuperci si orez

Pentru 2 portii:

un usturoi verde sau 3 catei de usturoi

o lingura de ulei de folarea soarelui

500 de grame de ciuperci taiate in doua daca sunt mici sau sferturi daca sunt mari

250 de grame de bame taiate in 2-3 bucati in functie de marime

250 de grame de orez

o jumatate de legatura de patrunjel

o pastaie de cardamom sau un varf de cutit de cardamom macinat

un varf de cutit de turmeric (sofran Indian/curcuma) macinat

sare.

Categorii