Budinca de paste cu branza
Reteta culinara Budinca de paste cu branza din categoria Fusilli. Cum sa faci Budinca de paste cu branza
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Budinca de paste cu branza
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom. Nu am scris cât, pentru că fiecare pune cum vrea.
Brânza se da pe răzătoare sau se macină cu o furculiță și se amestecă cu 200 g zahăr, 6 ouă, 4 plicuri de zahăr vanilat și coajă de lămâie rasă.
Aduceți apă la fiert. Cand da in clocot se adauga putina sare si pastele (vezi ca pastele trebuie cantarite, pentru ca o punga cantareste 500 g). Se fierbe aproximativ 15-20 de minute. Se scurge si se amesteca cu branza si stafide. scurs (se aruncă apă).
Se unge cu ulei o tava de 36x23 cm, apoi se toarna amestecul de paste cu branza. Pregătiți stratul superior: amestecați ingredientele și puneți-le la loc, întinzându-le cu o lingură, până rezultă o suprafață netedă.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace pana se rumeneste. Pentru mine a durat peste 1 ora.
Ingrediente Budinca de paste cu branza
400 g paste fusilli
600 g telemea vaca
200 g zahar
6 oua
4 pliculete zahar vanilinat
2 lg-te esenta rom
stafide
coaja de la 2 lamai
Deasupra:
100 g telemea
2 oua
50 g zahar
1 zahar vanilinat