Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Reteta culinara Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor din categoria Fusilli. Specific Italia. Cum sa faci Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

 

Ce pregătim pentru cină astăzi? Pentru ca nu prea aveam un fel de mancare anume in plan, mi-am adus aminte de niste paste 3 culori pe care le-am cumparat recent, asa ca le-am pregatit. Aveam ingrediente prin casa, dar am zis ca putin muschi afumat ar da un gust mai bun. Așa că m-am dus imediat la măcelăria de lângă bloc, mi-am luat puțin și am făcut paste pentru cină. Ei au fost grozavi!

2 cepe verzi 1 morcov 1 borcan mic de ciuperci Pile de mușchi de 250 gr 500 gr roșii sau suc de roșii de casă 400 gr paste (fusilli in 3 culori pe care le-am folosit) 250 gr branza cu mozzarella rasa sare piper oregano uscat 2 linguri ulei de masline Puneti apa cu sare intr-o cratita, transferati-o pe foc. Când apa începe să fiarbă, eliberăm pastele. Fierbeți-le timp de 5-7 minute, amestecând din când în când. Când sunt gata, scurgeți-le bine de apă. Intre timp pregatim sosul. Tăiați ceapa verde felii. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Spălați ciupercile și tăiați-le felii. Tăiați mușchiul în cuburi. Pune uleiul de măsline într-o cratiță. Adăugați ciupercile, ceapa verde și morcovul. Le calim 2-3 minute la foc potrivit. Se adauga putina apa, din cea in care au fiert pastele, se lasa legumele sa fiarba 5 minute. Pune mușchiul fileului și sucul de roșii. Se amestecă bine, se presară cu sare, piper și oregano. Lasam sa fiarba 3-4 minute. Se adauga pastele, se bate bine, se mai lasa pe foc inca 2 minute. Pune-le deoparte când sunt gata. Pregătiți o oală de ceramică. Întoarceți pastele și nivelați-o. Presărați deasupra bandajele ras. Se baga la cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 20 de minute, pana prind o crusta aurie. Se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, apoi se pot servi. Poftă bună!

Ingrediente Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

2 cepe verzi

1 morcov

1 borcan mic de ciuperci

250 gr muschi file

500 gr suc de rosii de casa sau pasata

400 gr paste (fusilli in 3 culori am folosit)

250 gr cascaval cu mozzarela rasa

sare

piper

oregano uscat

2 linguri ulei de masline

Categorii