Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana

Reteta culinara Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana din categoria Fusilli. Specific Romania. Cum sa faci Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana

 

Ne plac foarte mult pastele în orice combinație!

500 g paste (orice formă) 1 piept de pui dezosat 500 g ciuperci ciuperci 1 ceapă albă 50 ml ulei de măsline sare, piper dupa gust 2 catei de usturoi 1 lgt boia dulce 300 ml smantana pentru gatit BRÂNZĂ patrunjel verde ardei iute fulgi

Puneti pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Tăiați pieptul de pui în cuburi mici și fierbeți în ulei de măsline fierbinte. Se amestecă și se întoarce pe toate părțile până își schimbă culoarea.

Ciupercile se curăță, se spală și se feliază apoi se pun peste carne, după ce aceasta a devenit albă. Se amestecă și se lasă să se întărească împreună. Curățați ceapa, tocați mărunt și adăugați-o. Se amestecă bine și se lasă 5 minute împreună.

Se adauga boia de ardei, se amesteca si se toarna smantana. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba impreuna. Se pune usturoiul zdrobit apoi se adauga pastele scurse. Amesteca totul bine, eventual daca mai ai nevoie de sos, poti adauga un praf de apa in care au fiert pastele. Se lasa putin pe foc amestecand din cand in cand, dupa care se poate servi, asezonata cu branza rasa, putin patrunjel verde si fulgi de chilli.

Poftă bună!

Ingrediente Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana

500 g paste fainoase (orice forma)

1 piept de pui fara os

500 g ciuperci champignon

1 ceapa alba

50 ml ulei de masline

sare, piper dupa gust

2 catei de usturoi

1 lgt boia dulce

300 ml smantana pt gatit

cascaval

patrunjel verde

fulgi chilli

Categorii