Paste cu carne de pui si sos bechamel
Reteta culinara Paste cu carne de pui si sos bechamel din categoria Fusilli. Specific Romania. Cum sa faci Paste cu carne de pui si sos bechamel
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste cu carne de pui si sos bechamel
Ne plac foarte mult pastele și le încerc în diverse moduri. Noua ne place lasagna la fel de mult, dar de data aceasta am pregatit pastele de parca am fi facut lasagna. Am pregatit un sos bechamel pe care l-am intercalat intre straturi si a iesit o mancare grozava.
500 g de pasta fusilli 750 g pui tocat 1 ceapa galbena 50 ml ulei de măsline sare, piper dupa gust 1 conserve de sos de roșii piure putin rozmarin 50 g unt 50 g faina alba 500 ml lapte sare nucşoară 250 g branzaPuneti pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. După fierbere, strecoară apa.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa. Se intareste pana se inmoaie si devine translucid. Adăugați carnea și amestecați. Se lasa sa se albeasca bine si incepe sa se rumeneasca usor. Adăugați sosul de roșii piure. Se condimenteaza cu sare, piper si putin rozmarin. Amesteca bine. Daca sosul este prea gros, adauga un praf de apa in care au fiert pastele. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute.
In acest timp se prepara sosul bechamel. Topiți untul într-o oală, adăugați făina și amestecați cu un tel. Se toarnă puțin din laptele fierbinte, amestecând continuu pentru onogenizare. La final se condimenteaza cu sare si nucsoara, se mai lasa sa fiarba 2-3 minute si apoi se ia de pe foc.
Luați o tavă și ungeți-o cu puțin ulei. Se toarnă jumătate din cantitatea de paste, apoi se toarnă jumătate din sos și bechamel și jumătate din sosul de carne. Presărați brânză deasupra. Adăugați restul de paste, sosul bechamel și sosul de carne. Răziți restul de brânză deasupra.
Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra. Serviți imediat.
Poftă bună!
Ingrediente Paste cu carne de pui si sos bechamel
500 g paste fusilli
750 g carne tocata de pui
1 ceapa galbena
50 ml ulei de masline
sare, piper dupa gust
1 cutie de sos de rosii pasate
putin rozmarin
50 g unt
50 g faina alba
500 ml lapte
sare
nucsoara
250 g cascaval