Fusili cu sos de carne

Reteta culinara din categoria Fusilli. Specific Italia. Cum sa faci Fusili cu sos de carne

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fusili cu sos de carne

 

 Îmi plac pastele bolognese cu sos de carne dar adaptate gustului meu. Nu prea mă înțeleg cu vinul din bucate. Asa ca am pregatit aceasta masa consistenta si gustoasa de paste.

500 gr pasta tricolora pentru carabina 800 gr amestec de porc cu vita [de casa] 100 gr chorizo 100 ml ulei de măsline 300 ml pasta de tomate 1 ceapa rosie 1 morcov tânăr 1/2 ardei rosu gras 1/2 lingurita fulgi de chilli 1/2 lingurita boia 1 lingurita piure de ierburi italiene busuioc verde sare  Legumele se curata si se toaca cu ajutorul robotului. Chorizo ​​​​se taie rondele și se prăjește în ulei de măsline pentru a-i da aromă și gust. Cand legumele incep sa se inmoaie adaugam carnea tocata. Se amestecă ușor și se călește până când carnea devine albă. În acest moment, turnați piureul de roșii peste el. Asezonați cu ierburi, boia de ardei, ardei iute și sare. Amesteca si adauga apa cat sa treaca bine peste toata compozitia. Se fierbe timp de 20 de minute. Dacă este necesar, umpleți-l cu apă în care se fierb pastele. Fierbe pastele in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Imi place ca sosul sa fie din ce in ce mai putin consistent, asa ca nu m-am zgarcit cu apa. In sos cat fierbe, toaca busuiocul verde dupa preferinta. Serviți pastele fierbinți, decorate cu frunze de busuioc.  Poftă bună !!!

Ingrediente Fusili cu sos de carne

500 gr paste fusili tricolore

800 gr carne amestec porc cu vita [ de casa]

100 gr chorizo

100 ml ulei masline

300 ml pasata de rosii

1 ceapa rosie

1 morcov tanar

1/2 ardei rosu gras

1/2 lingurita fulgi chilli

1/2 lingurita boia ardei dulce

1 lingurita rasa ierburi italiene

busuioc verde

sare

Categorii