Buturuga de Craciun

Reteta culinara din categoria Retete Montare D’oro. Cum sa faci Buturuga de Craciun

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Buturuga de Craciun

 

Este definitiv in topul prajiturilor de Craciun preferate de familia mea, o pregatesc an de an cu drag si bucurie, este atat de versatila incat poti combina cu usurinta, blaturi in diverse texturi si creme pentru umpluturi delicioase. Anul acesta am ales crema de lamaie si cea de nutella cu marshmallow, iar pentru preparare am folosit cu succes frisca Montare D'Oro, care m-a ajutat mult, fiind usor de mixat, suficient de dulce, ferma la montare, deci pe mine chiar m-a cucerit, asa ca ma voi baza pe ea de azi inainte! Am realizat un mic decor asa ca o poveste de Craciun, cautand ca prin asezarea lor, buturugile sa formeze un trenulet... al bucuriei pe care o simtim de fiecare data cand se apropie minunatele sarbatori de iarna.  

Ingrediente Buturuga de Craciun

4 oua

130 gr. zahar

vanilie

100 gr. faina

1 varf de cutit praf de copt

1 lingura de zahar pudra pentru presarat

4 oua

130 gr. zahar

vanilie

80 gr. faina

30 gr. cacao

1 varf cutit praf de copt

1 lingura de zahar pudra pentru presarat

300 ml frisca

300 ml lapte

6 galbenusuri

200 gr. zahar

vanilie

6 linguri faina

2 lamaie Bio zeama si coaja

1 /2 pahar de frisca batuta

80 gr. unt

100 ml lapte

150 gr. marshmallow

200 gr. ciocolata cu lapte

1 /2 pahar de frisca gata batuta

400 ml frisca batuta

5 linguri nutella

300 ml frisca

vanilie

Bombonele

Bomboane de ciocolata cu umplutura de portocale

decoratiuni de iarna( dupa inspiratia fiecaruia)

Categorii