Buturuga de Craciun
Reteta culinara din categoria Retete Montare D’oro. Cum sa faci Buturuga de Craciun
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Buturuga de Craciun
Este definitiv in topul prajiturilor de Craciun preferate de familia mea, o pregatesc an de an cu drag si bucurie, este atat de versatila incat poti combina cu usurinta, blaturi in diverse texturi si creme pentru umpluturi delicioase. Anul acesta am ales crema de lamaie si cea de nutella cu marshmallow, iar pentru preparare am folosit cu succes frisca Montare D'Oro, care m-a ajutat mult, fiind usor de mixat, suficient de dulce, ferma la montare, deci pe mine chiar m-a cucerit, asa ca ma voi baza pe ea de azi inainte! Am realizat un mic decor asa ca o poveste de Craciun, cautand ca prin asezarea lor, buturugile sa formeze un trenulet... al bucuriei pe care o simtim de fiecare data cand se apropie minunatele sarbatori de iarna.
Ingrediente Buturuga de Craciun
4 oua
130 gr. zahar
vanilie
100 gr. faina
1 varf de cutit praf de copt
1 lingura de zahar pudra pentru presarat
4 oua
130 gr. zahar
vanilie
80 gr. faina
30 gr. cacao
1 varf cutit praf de copt
1 lingura de zahar pudra pentru presarat
300 ml frisca
300 ml lapte
6 galbenusuri
200 gr. zahar
vanilie
6 linguri faina
2 lamaie Bio zeama si coaja
1 /2 pahar de frisca batuta
80 gr. unt
100 ml lapte
150 gr. marshmallow
200 gr. ciocolata cu lapte
1 /2 pahar de frisca gata batuta
400 ml frisca batuta
5 linguri nutella
300 ml frisca
vanilie
Bombonele
Bomboane de ciocolata cu umplutura de portocale
decoratiuni de iarna( dupa inspiratia fiecaruia)