Cartofi á la Lyon

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cartofi á la Lyon

1) Fierbe cartofi cca. 10 min. în apã cu sare. Se curãtã de coajã si se taie rondele. 2)Într-o tigaie se pune la cãlit ceapa cu jumãtate din unt.Când ceapa este moale si îsi schimbã usor culoarea spre auriu se pune usturoiul si se mai lasã 2 minute. Scoate ceapa si usturoiul deoparte si pãstreazã. 3) În acelasi ulei, se pun la prãjit cartofi. Dacã este nevoie se poate adãuga unt. 4)într-o formã pt cuptor se pune jumãtate din cantitatea de cartofi, peste se pun ceapa si usturoiul pãstrat, verdeatã tocatã si se acoperã cu restul de cartofi .Eu am pus brânzã rasã si câteva rosii cherry. Se condimenteazã cu sare si piper si restul de verdeatã. Puteti renunta la forma pt. cuptor si lãsa cartofi chiar în tigaie. 5)Dã la cuptor la 200ºC, cca. 15 min. Serveste cald. Poftã bunã! www.cozinhaderamona.blogspot.com

Ingrediente Cartofi á la Lyon

500 gr. cartofi albi cu coajã spãlati

120 gr. unt sau cremã vegetalã topitã

1 ceapã mare tãiatã în rondele fine

2 cãtei de usturoi feliati

sare si piper

2 linguri de pãtrunjel tocat

chives optional

brânzã rasã optional

rosii cherry pt. decor

Categorii