Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

Cartofii i-am curatat de coaja si spalat in apa rece. Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie(este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in cuptor ). Am asezat cartofii in tava am pus peste ei uleiul, sare si piper si cu mana am intors cartofii pe toate partile in asa fel incat uleiul si condimentele sa ajunga pe toti. Am incins cuptorul la 200 grade si am pus tava cu cartofi in cuptor pana s-au inmuiat si au format o crusta deasupra . Am scos tava din cuptor , am presarat fisticul taiat grosier peste si parmezanul razuit si am dat tava din nou la cuptor pentru 10 minute maxim . Leurda spalat si zvantata am taiat-o marunt cu un cutit . Avocado l-am taiat cubulete mici Intr-un castron am pus leurda , avocado si am stors zeama de lamaie peste ele . Am asezonat cu sare si piper si deasupra uleiul de masline . Am amestecat si am servit cu cartofii calzi .

Ingrediente Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

-500 gr cartofi rosii

-50 gr fistic

-50 gr parmezan razuit

-sare

-piper

-1 lingura ulei

Pt so

-o mana buna de leurda

-1 avocado

-1 lamaie

-2 linguri ulei masline

Categorii