Castraveti bulgaresti

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Castraveti bulgaresti

Spălați castraveții proaspeți care trebuie nedecojiți și foarte tari, mici și subțiri, apoi scoateți-le capetele și puneți 6 vertical în borcan și puneți-i pe ceilalți 2 deasupra. Între ele, când le așezăm, aranjam crenguțele uscate de mărar, boabe de piper, muștar și coriandru, ardei iute, turnăm oțetul, adăugăm zahărul și sarea, umplem cu apă rece, apoi înșurubam bine, verificăm răsturnând borcanul de de câteva ori să nu curgă și să amestecați ingredientele. Așezați borcanul lângă borcan într-o tigaie, mai înaltă decât borcanele și adăugați apă la gura borcanelor, apoi sterilizați-le. Se fierbe la foc mic timp de 45 de minute de la primul clocot. Ei ies de pe foc.Acoperim tava cu o pătură și o lasăm să se răcească după bunul plac, apoi mergi în pivnițe. Stau 2 ani murati, raman aceleasi ca gust si culoare, sunt dulci-acrisoare, cu gust usor picant.

Ingrediente Castraveti bulgaresti

cantitate pentru un borcan de 800 ml:

8 castraveciori mici si subtiri

100 ml otet de 9 grade

2 linguri cu varf de zahar

1 lingurita de sare grunjoasa

boabe de piper

boabe e mustar

o bucatica hrean

1 ardei iute rosu

codite marar uscat

cateva boabe de coriandru

apa pana acopera castraveciorii

borcan cu capac cu filet de 800 ml

Categorii