Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi

Timp de preparare o ora si 25 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi

Se spala dovleceii, se usuca si se taie rondele pe diagonala. Se spala, se curata de seminte si se taie bucati mai marisoare ardeiul kapia. Se indeparteaza coditele la ciuperci. Se unge discul de fonta cu putin ulei , se lasa la incins apoi se pun legumele la fript. Se asezoneaza legumele cu sare si piper si se frig pe ambele parti pana devin rumene. Ciupercile cand se intorc se pune in mijlocul lor cate un cubulet de cascaval. Dupa ce s-au fript legumele se scot pe o farfurie si se pun pe discul de fonta ciocanelele de pui condimentate cu sare si piper, rosiile cherry si o capatana de usturoi taiata pe jumatate, se acopera discul cu o folie de aluminiu si se frig la foc mic. Dupa ce se patrund bine ciocanelele se indeparteaza folia si se mai lasa putin ca sa se rumeneasca bine pielea. Scoatem trei catei din usturoiul copt si ii frecam cu putina sare si putin ulei apoi adaugam iaurtul si patrunjel tocat marunt si amestecam bine si transferam intr-un bol. Restul de usturoi il maruntim si il amestecam cu legumele. La final punem inapoi toate legumele pe disc impreuna cu iaurtul cu usturoi si presaram patrunjel verde. Pofta buna !

Ingrediente Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi

6 ciocanele de pui

2 ardei kapia

2 zuchinni

12 ciuperci brune

250 gr rosii cherry

150 gr iaurt grecesc

1 capatana de usturoi

3 linfuri ulei de masline

Sare

piper

50 gr cascaval

Patrunjel verde

Categorii