Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi). Ceapa verde am tocato mai mare , iar usturoiul l-am pisat . Punem pe foc un wok, sau o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga bine . Punem ciupercile .Peste ele stoarcem zeama de la o jumate de limeta si amestecam din cand in cand . Eu nu folosesc ,de obicei, ulei pentru ca ciupercutele lasa zeama si se gatesc in sucul lor. Lasam pe foc pana cand ciupercile isi lasa sucul si acesta scade . Asezonam cu sare si alte condimente optionale , adaugam usturoiul si ceapa verde si lasam pe foc inca 3 minute. Razuim coaja de la o limeta si punem patrunjelul verde . Mancarea este gata . Pana cand se fac ciupercile se poate fierbe orez sau o mamaliga . Noi am servit cu orez .

Ingrediente Ciuperci cu lime si patrunjel verde

-500 gr ciuperci

-1/2 zeama de limeta +coaja

-o mana patrunjel verde tocat

-sare

-2 catei usturoi

-3 fire ceapa verde

Categorii