Coaste de porc fripte la gratar

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Coaste de porc fripte la gratar

Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completeaza cu sare si piper si se amesteca bine. Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute. Coastele de porc se servesc cu sos barbecue. Secretul Bucatarului Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita. Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt. Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform. Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc. Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67. Reteta germana ”Coasta de porc fripta la gratar” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67.

Ingrediente Coaste de porc fripte la gratar

2 coaste de porc

Pentru marinata

- vin rosu

- ulei Arpi

- sare

- usturoi

- maghiran

- salvie

- Ierburi provensale (oregano

cimbru

busuioc

salvie

levantica

rozmarin)

Categorii