Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate de ora. Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fiarba. Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat. Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra. Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara, laptele de migdale, amidonul, sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen . Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul. Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma. Am turnat peste sosul verde, iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri. Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute . Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .

Ingrediente Conopida gratinata cu sos de patrunjel

-1 conopida (aprox 1kg)

-200 ml lapte de migdale/soia/orez

-1 lingura amidon

-2 legaturi patrunjel verde

-rosii cat sa acopere vasul

-sare

-piper

-1 lingurita nucsoara razuita

-1 lingurita ulei masline

Categorii