Desert raw vegan

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Desert raw vegan

Curmalele curățate de sâmburi și jumătate din cantitatea de goji le-am pus la hidratat preț de 2 ore. Între timp, în blender, am tocat sâmburii de nucă și de floarea soarelui. Am adăugat nuca de cocos, semințele de in și pudra de roșcove. Odată hidratate, am completat gustul cu fructele de goji și curmalele hidratate, cu uleiul de nucă și cel de șofrănel, apoi am adăugat laptele de soia și fulgii de secară și ovăz. Cu ajutorul unei spatule am încorporat și semințele de cânepă, cele de in și restul de goji. Am așezat compoziția obținută într-o tăviță ( 20/15 cm ) tapetată cu hârtie de copt. Desertul trebuie lăsat la frigider câteva ore ( eu l-am lăsat peste noapte ). Vă recomand să-l acoperiți cu folie alimentară pentru a se păstra mai bine. Poftă bună! Pont 1: Recomand pudra de roșcove ca înlocuitor exclusiv de cacao mai ales în alimentația copiilor. Pudra de roșcove este bogată în calciu, în timp de cacaoa conține teobromină ce favorizează eliminarea lui. NU conține gluten ( principalul factor care favorizează declanșarea bolii celiace ), cofeină sau lactoză. Pont 2: Proprietățile uleiului de șofrănel nu sunt nici ele de neglijat. Acesta are un conținut mare de acizi grași esențiali Omega 6 și 9, vitamina E, și minerale, ajutând la menținerea sănătății celulelor și scăderea colesterolului rău ( LDL ). Previne obezitatea prin reducerea absorbției de lipide în țeuturi și accelerarea ratei metabolice inclusiv pe perioada de repau sau somn. Inhibă apetitul alimentar și favorizează eliminarea mai rapidă a grăsimilor din corp, reglează nivelul glicemiei din sânge, etc. Pont 3: Se poate adăuga și coajă rasă de citrice.

Ingrediente Desert raw vegan

100 g curmale

50 g goji

50 g sâmburi de nucă

30 g sâmburi de caise

20 g fulgi de ovăz

20 g fulgi de secară

20 g fulgi de nucă de coco

20 g semințe de floarea soarelui

20 g semințe de in

20 g semințe de cânepă

10 g pudră de roșcove

două linguri cu ulei de nucă presat la rece

două linguri cu ulei de șofrănel

50 ml lapte din soia nemodifictă genetic

Categorii