Dorada cu cartofi si rucola

Reteta culinara din categoria Peste. Specific Italia. Cum sa faci Dorada cu cartofi si rucola

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dorada cu cartofi si rucola

 

 Dorada este unul din pesti marini ce-mi place . Caut sa o achizitionez pe cat posibil in stare  proaspata . Rar o gasesc dar sunt incantata sa o prepar si sa o degust .

 

INGREDIENTE
2 buc dorada [900 gr] oregano piper cu lamaie fulgi de usturoi sare 2 lamai 500 gr cartofi 200 ml ulei floarea soarelui 100 gr unt 300 gr rucola verde rosii si ardei la decor Preparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi. Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe interior cat si pe exterior . Puneti pestele la rece si-l lasati la marinat minimum o ora . Curatati cartofii si-i taiati rondele de grosimea preferata . Cartofii se prajesc intr-un amestec de ulei incins amestecat cu unt . Dupa prajire artofii se pastreaza la cald . Imediat in aceia-si tigaie se introduce dorada la prajit . Dorada se prajeste pe ambele parti . Am servit pestele cu cartofi si cu o salata simpla de rucola cu lamiie . Decorati cu rondele de ardei si rosii. Pentru ca am folsosit unt la prajire , acest preparat trebuie servit cald . Pofta buna !!!!

Ingrediente Dorada cu cartofi si rucola

2 buc dorada [900 gr]

oregano

piper cu lamaie

fulgi de usturoi

sare

2 lamai

500 gr cartofi

200 ml ulei floarea soarelui

100 gr unt

300 gr rucola verde

rosii si ardei la decor

Categorii