Instructiuni de preparare
Dorada cu cartofi si rucola
Dorada este unul din pesti marini ce-mi place . Caut sa o achizitionez pe cat posibil in stare proaspata . Rar o gasesc dar sunt incantata sa o prepar si sa o degust .
2 buc dorada [900 gr]
oregano
piper cu lamaie
fulgi de usturoi
sare
2 lamai
500 gr cartofi
200 ml ulei floarea soarelui
100 gr unt
300 gr rucola verde
rosii si ardei la decor
Preparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi. Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe interior cat si pe exterior . Puneti pestele la rece si-l lasati la marinat minimum o ora . Curatati cartofii si-i taiati rondele de grosimea preferata . Cartofii se prajesc intr-un amestec de ulei incins amestecat cu unt . Dupa prajire artofii se pastreaza la cald . Imediat in aceia-si tigaie se introduce dorada la prajit . Dorada se prajeste pe ambele parti . Am servit pestele cu cartofi si cu o salata simpla de rucola cu lamiie . Decorati cu rondele de ardei si rosii. Pentru ca am folsosit unt la prajire , acest preparat trebuie servit cald . Pofta buna !!!!