Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Crevetii nedecorticati se tin la marinat in sosul de achiote si suc de portocale, minim 1 ora, la rece. Cat timp acestia stau la marinat, tocati un sfert de varza alba ca pentru o salata normala si o adaugati peste pasta rezultata din 2 fructe de avocado impreuna cu ardeiul jalapenos si ceapa rosie. Se asezoneaza cu sare si piper. Crevetii se scot din marinata, se cresteaza pe spate cu o taietura fina a carapacei cat tine codita, se moneaza pe o frigaruie de bambus si se aseaza pe gratar. Se servesc cu salata de avocado si cu un sos de chipotle cu maioneza! Secretul bucatarului: Timpul de preparare a crevetilor este relativ mic, aproximativ 7 min pana cand isi schimba culoarea si devin roz ; cand sunt gatiti termic excesiv se intaresc! Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito. Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.

Ingrediente Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

10 creveti pe frigarui la gratar

marinati in prealabil

2 avocado

2-3 cani varza alba tocata marunt

1-2 jalapenos taiat cubulete

1 ceapa rosie

1-2 lime

sare si piper

Pentru sos:

1 lingurita de pasta achiote

300 ml suc de portocale

Categorii