Frigarui de porc si pui la gratar

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Frigarui de porc si pui la gratar

Se spala carnea si se taie in bucati nici prea groase, nici prea subtiri,astfel incat sa se prajeasca bine pe gratar.Se face o marinata din zeama de lamaie,ulei de masline,vin,usturoiul pisat,sare,piper,mustar,coriandru,rozmarin,boia de ardei dulce.Se lasa carnea la marinat cel putin jumatate de ora.Intercalat ,printre bucatile de carne se pun legume si fructe,taiate in cuburi de aceeasi marime cu bucatile de carne.Se vor obtine niste frigarui gustoase cu arome diferite.Gratarul se unge cu putin ulei sau cu slanina,se pune pe focul de la aragaz si se pun frigaruile.Zeama de la marinata se pastreaza,se vor unge cu ajutorul unei pensule, frigaruile atunci cand se intorc de pe o parte pe alta.Se servesc calde alaturi de o salata sau de o garnitura.

Ingrediente Frigarui de porc si pui la gratar

- 500 g pulpa porc sau ceafa de porc

- 500 g piept de pui

- 1 dovlecel

- 1 mar

- 10 ciuperci

- 2 ardei grasi

- 2 cepe mari

- 2 morcovi

- 2 rosii

- 200 g kaizer sau slaninuta

- piper

- zeama de la o lamaie

- 100 ml ulei de masline

- 100 ml vin

- 2 liguri de mustar

- 1 catel de usturoi

- coriandru,rozmarin,boia de ardei dulce(se poate folosi amestec de condimente pentru barbecue)

Categorii