Fusili tricolore bolognese

Reteta culinara Fusili tricolore bolognese din categoria Fusilli. Cum sa faci Fusili tricolore bolognese

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fusili tricolore bolognese

 

Imi era tare dor de niste paste, asa ca am pregatit rapid o portie de fusilli 

 

INGREDIENTE
1 ceapa rosie 2 catei de ustturoi 1 lingura ulei de masline 300 gr carne tocata 400 gr rosii pasate sare piper negru macinat busuioc uscat oregano 300 gr fusilli tricolore sau alte paste dupa preferinta parmezan ras si busuioc proaspat pentru servit Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant pana carnea se albeste bine. Adaugam rosiile si 150 ml apa. Fierbem la foc mic pana sosul se leaga. Adaugam busuiocul, oregano uscat, sare si piper dupa gust. Mai lasam 5-10 minute. Intre timp intr-un vas punem 3 l de apa. Cand apa clocoteste adaugam sare si pastele. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe punga. Cand pastele sunt gata adaugam pastele scurse in sos impreuna cu un polonic de apa in care au fiert. Amestecam pastele usor pentru a le amesteca cu sosul. Servim pastele fierbinti cu parmezan ras deasupra si busuioc proaspat.

Ingrediente Fusili tricolore bolognese

1 ceapa rosie

2 catei de ustturoi

1 lingura ulei de masline

300 gr carne tocata

400 gr rosii pasate

sare

piper negru macinat

busuioc uscat

oregano

300 gr fusilli tricolore sau alte paste dupa preferinta

parmezan ras si busuioc proaspat pentru servit

Categorii