Fusilli Bolognese

Reteta culinara Fusilli Bolognese din categoria Fusilli. Specific Italia. Cum sa faci Fusilli Bolognese

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fusilli Bolognese

 

Pastele cu orice fel de sos, mereu mă scot din impas, pentru un prânz sau chiar cină în CasaZmeilor! ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
Paste Fusilli cca. 500 g., Carne tocată amestec vită-porc cca. 1000 gr. Ulei de măsline 2 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcint 1 lingură, Oregano 1 lingură, Vin alb demisec cca. 300 ml, Bulion 500 ml, Roșii tocate în bullion cca. 500g.

Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros, sau vasul Wok.

După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper și oregano.

Se adaugă bulionul diluat cu putina vin, roșiile tocate în bulion si se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Pastele se fierb al dente (cca. 8 minute dupa primul clocot!!!) în apă cu sare și un strop de ulei de măsline.

Pastele se servesc alături de sosul de mai sus.

Ingrediente Fusilli Bolognese

Paste Fusilli cca. 500 g., Carne tocată amestec vită-porc cca. 1000 gr. Ulei de măsline 2 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcint 1 lingură, Oregano 1 lingură, Vin alb demisec cca. 300 ml, Bulion 500 ml, Roșii tocate în bullion cca. 500g.

Categorii